Breum Skole ligger i en af Danmarks
mest energibevidste kommuner

Prisbevidst valg af varmekilde

Systemet kører i en gennemtænkt kombination med
skolens fjernvarmeforsyning, gasfyr og biokedel

Udnyttelse af overskudsvarmen

En af Danmarks mest energibevidste kommuner, har valgt Multi Køl til installationen af en varmepumpe, som udnytter energien i en relativt varm afkastluft fra en skoles udsugningsanlæg. Udkastluftens energi bliver opgraderet til 50°C varmt vand, som kan sendes ud i skolens radiatorer.

Varmepumpen kører i en gennemtænkt kombination med skolens fjernvarmeforsyning, gasfyr og biokedel, således at der altid bliver brugt den varmekilde, som er billigst på dagen.

Der blev valgt et anlæg på med R290 som kølemiddel. En af grundene er at R290 har en yderst god driftsøkonomi ved de givne driftspunkter. Varmepumpen er forberedt til, at alle værdier på maskinen kan udlæses ved hjælp af en netværksforbindelse, for at driftspersonel kan overvåge driften og optimere den på baggrund heraf. Det installerede anlæg har en varmeydelse på 48 kW ved en fremløbstemperatur på 50°C. R290 er samtidig med sin GWP=3, et miljøvenligt kølemiddel. Anlægget er bestykket med en Danfoss frekvensomformer, for at ydelsen hele tiden kan tilpasses forbruget, og der kan opnås den bedste driftsøkonomi.

  • Share: