Man kan let komme på glatis
uden den rigtige samarbejdspartner

Varmepumper og varmeenergi

Multi Køl og Energi A/S stræber efter at være din foretrukne leverandør af varmepumper og varmeenergitekniske løsninger. Vi har mange års erfaring med etablering af varmepumper og tilbyder både standard og skræddersyede løsninger til erhvervslivet. Store varmepumper er en central teknologi, når det kommer til den grønne omstilling og CO2 besparelser og Multi Køl & Energi er med helt i front.

Grøn omstilling med en varmepumpe

Hos Multi Køl og Energi A/S tilbyder vi at levere og installere industrielle og semi-industrielle varmepumper af høj kvalitet. I 2030 er der et mål om en 70% reduktion af CO2 i Danmark. Det kræver et skift fra fossile brændsler til grøn energi. Det er et mål, som vi er stolte over at bidrage til hos Multi Køl og Energi. En varmepumpe er nemlig en vigtig del af den grønne omstilling. Varmepumpen erstatter fossile brændselsanlæg og anvender i stedet energi fra for eksempel luft, havvand, fjordvand, kølevand og spildevand til at producere varme. Når el-effekten kommer fra f.eks. vindmøller eller solcelle parker, er varmepumpen CO2 neutral.

En varmepumpe kan udnytte energien fra blandt andet datacentre og procesanlæg i industrien. Når varmepumpen udnytter energien fra disse kilder, anvendes naturlige kølemidler som propan, isobutan, ammoniak og CO2 til at regulere temperaturen og producere varme. Den energi, som varmepumpen udnytter, er energi, der ellers ville være tabt uden varmepumpens teknologi. Den energi varmepumpen afgiver, er altså med til at lave en CO2 reduktion og på den måde imødekommes den grønne omstilling.

Varmepumpens effektivitet: Udnyttelse af ressourcer

Varmepumpens virkningsgrad er afhængig af, at anlægget monteres i et eksisterende anlæg og kan derfor ikke stå som den eneste varmekilde. Alle vores varmepumper installeres derfor typisk med sol, el- og biomassekedler. En god varmepumpe er en fornuftig investering for at reducere CO2 og dermed mindske den globale opvarmning, men det kan i mange tilfælde også være en god økonomisk beslutning, som kan mærkes på varmeregningen. Beslutningen om at omlægge procesenergi fra fossile varmekilder til grøn energi med en varmepumpe er særligt økonomisk som pendant til fjernvarme og fjernvarmeværkerne. Men det er ligeledes en fordel at installere i industrivirksomheder, der udnytter varmen fra øvrige anlæg. På samme vis er en varmepumpe ofte anvendt af gartnerier og i private virksomheder, samt i den offentlige sektor. I disse tilfælde kan overskudsvarmen fra datacentre eller serverrum eksempelvis udnyttes.

Kontakt os i dag og få grøn energi

Er du interesseret i at få grøn energi og overvejer en installation af et varmepumpeanlæg? Så har vi helt sikkert en løsning til dig, der kan sikre en grøn omstilling og CO2 besparelse – uanset om der er tale om en løsning til store varmepumper til industri eller en mindre varmepumpe. Kontakt os derfor til en uforpligtende samtale allerede i dag. Vores team af professionelle eksperter står klar til at hjælpe og besvare ethvert spørgsmål. Tøv ikke med at kontakte os på tlf: +45 87 477 000 eller e-mail: multi@multikoel.dk, eller direkte til salgschefen for varmepumper og industri, Peter Piilgaard på +45 41 57 77 00 eller e-mail til pp@multikoel.dk

Se et udvalg af vores tilfredse kunder

Gennem tiden har vi arbejdet med en lang række spændende kunder og her ses i lille udsnit.